Signup for greenroad.dk Newsletter here...Print?Tell a friend about this page...

 

Links Beskrivelse

  Huset

      Grundplan

     Beskrivelse

     Installationer

     Hvad er der i huset?

     Der er ikke i huset!

  

  Beliggenhed

  Praktiske oplysninger

  Vejret

  Fotogalleri

  Kalender

  Gæstebog

  Kun for gæster

  Projektet

 

 

Beskrivelse af CasaCalma

Huset har et tinglyst areal på ca. 70 kvm + 35 kvm gårdhave - men de kan godt være lidt svære at finde; vi har endnu ikke opmålt hele huset.
Huset består af:

Soveværelse Private Courtyard Bryggers og opbevaringsrum Gæsteværelse Østvendt (privat) terrasse Toilet Badeværelse Spise- og dagligstue Trappe til Tagterrassen Den sydvendte terrasse

  • Kombineret spise- og dagligstue m./ gaskamin,
  • Køkken m./ køleskab og morgenmadsbar fra stuen,
  • Badeværelse m./ karbad (brus) og bidet,
  • Toilet m./ håndvask,
  • Bryggers m./ køle-/fryseskab og håndvask,
  • Soveværelse m./ håndvask,
  • Gæsteværelse,
     
  • ca. 10 kvm østvendt terrasse m./ adgang fra gæsteværelse,
  • ca. 15 kvm tagterrasse m./adgang fra den lukkede gårdhave,
  • ca. 50 kvm sydvendt terrasse m./ adgang fra stue og gårdhave,
  • ca. 35 kvm lukket gårdhave m./ adgang fra soveværelse og stue.

CasaCalma og Los Olivos I

Huset er bygget i 1989, som en del af en klyngen "Los Olivos I" på i alt syv huse. Det var udviklernes tanker også at etablere en anden klynge huse, "Los Olivos II" på et nærliggende højdedrag. Men inden det kom så vidt, så besluttede Sedella byråd, at der ikke kunne bygges på det nærliggende højdedrag, da det reelt ligger i "Park Natural", den naturskønne og fredede nationalpark på nordsiden af vejen. Der skulle oprindeligt også have været et ottende hus i Los Olivos I, men ejerne valgte ikke at etablere det ottende hus, men i stedet lave et fælles område med en anlagt have, flisebelagt område og en swiming pool. Husene blev tilkoblet el-nettet og telefonnettet (fastnet) men havde egen vandforsyning i form af en 125 m dyb fælles brønd, som selv i de tørreste perioder kunne forsyne husene med vand: Hvert hus har et pumpehus og en stor vandtank under en af terrasserne, som også opsamler regnvandet i vinterhalvåret, og som kan trække vand fra den fælles brønd. Spildevandet blev for hver husstand ledt ud i husets "Black Pond", som i realiteten var en sivebrønd lige ned i bjerg og muld. I midten af 00'erne blev loven ændret, så der nu skal etableres en septiktank senest ved ejerskifte af huset, så derfor har CasaCalma nu en godkendt septiktank. Fordi huset ligger på fredet jord, så er der udstedt et såkaldt DAFO-dokument, som tillader ejerne at vedligeholde husene både indvendigt og udvendigt, men det er ikke tilladt at etablere nye faste bygningsdele, som f.eks. en garage, egen pool eller en tilbygning.   
Alle husene er tegnet af et progressivt spansk arkitektpar, men de er meget forskellige - efter de daværende ejeres ønsker. Husene er bygget af samme entreprenør og håndværkere, så oprindeligt havde de alle samme design af lakerede vinduer og døre (af træ og et-lags drivhusglas), samme terracotta fliser på terrasserne og samme materialer og skabselementer i de individuelle køkkener.

Da vi købte huset stod der i salgsannoncen, at huset lå på en ca. 3.000 kvm stor grund. Da ejendomsmægleren viste os den øvre del af grunden mente han den var større, nærmere 3.500 kvm. Da vi fik huset overdraget kan vi s at den oprindelige grund, inklusiv 1/7 af fællesarealerne er tinglyst med et areal på 4.775 kvm. Men på matrikelkortet hører også den nedre del af skråningen til huset, blot med et andet nummer. Vi har fået at vide, at den tidligere ejer valgte at købe det skrånende land mod syd for at sikre, at der ikke blev bygget et hus, som ville tage hendes udsigt. Det samlede areal af grunden er anført til 7.800 kvm.

Vi har været så forvirrede over disse tal, og hvad der rent faktisk tilhører os, at vi indgik en aftale med den tidligere ejer, om at få målt grunden op helt officielt og så få dette areal noteret i tingbogen. Det er pr. marts 2019 endnu ikke sket, men selv om vi har betalt for det, så har vi af vor advokat fået at vide, at der kan gå år før det sker - men det betyder nu heller ikke ret meget, så længe det kun er hyrden og hans geder, som går på den sydvendte skrænt med alle oliventræerne.